Інформація
Пошук

Френч-пресс

Френч-пресс

 

Практичний і технологічний кавник для приготування кави та чаю в умовах ресторану, кав'ярні, кафе, а також у побуті. Придуманий у Франції в 1920 році, після другої світової війни. Отримав поширення по всій Європі.

Часто використовується для професійних дегустацій (так званих «каппінгов», від анг. Сір - «чашка») і порівняння якості різних сортів, оскільки дозволяє розкуштувати сорт «як він є». Це простий пристрій дозволяє, тим не менш, готувати непоганий Кавовий напій. У ньому також багато заварюють чай.

Напій, що отримується з френч-преса, легко відокремити від кавової Гущі. Це один з плюсів. Інший позитивний момент - кава в ньому Довго не остигає. Ну і наостанок - якщо помел кави правильний, то Кава виходить смачним. Це буде щось середнє між еспресо, приготованим в побутових зернових кавоварках типу СЗ, Solisілі Saecoс одного боку, і каву з проточних (фільтр) кавоварок типу BraviiorBonamat.

 

Переваги френч-пресу VESTA

- Універсальність. Можливо, використовувати для заварювання, як чаю, так і каву

- Ергономічний дизайн

- Корпус всіх предметів виготовлений з високоякісної нержавіючої сталі, екологічно чистий, міцний і стійкий до корозії

- Високоякісна сатиновая полірування

- Ручки не нагріваються під час заварювання

- Колба всіх предметів виконана з термостійкого скла VESTAвидержівающего температуру до 180 ° С

- Поршень-плунжер з сітчастим фільтром, щільно прилягає до стінок, ретельно фільтрує заварку і частинки кави

- Зручна кришка легко відкривається і не падає при нахилі френч-преса

- Зручність чищення та миття, в тому числі з використанням посудомийної машини.

 

ЧИЩЕННЯ І ДОГЛЯД

- Перед першим застосуванням френч-преса необхідно ретельно вимити колбу в гарячій воді з додаванням миючих засобів

- Чистіть френч-преса і поршень-плунжера після кожного використання

- Не використовуйте для чищення френч-пресу абразивні миючі засоби

- Після того, як Ви вимили френч-преса, протріть його сухою м'якою ганчіркою

 

Параметри приготування кави у френч-пресі

Температура екстракції - 92 -96 ° С

Захист - srednij

Порція меленої кави - 15-20 г на стандартний кавник (0,33 -0,35л)

Час екстракції - 3-5 хв

Порція напою - 300 мл              

 

Порядок роботи сфренч-пресом

1. Засипати порцію меленої кави або чаю в френч-прес 15-20 г на френч-прес 033-0,35 л).

2. Залити френч-прес гарячою водою температурою, близькою до точки кипіння.

3. Вставити поршень і залишити його у верхньому положенні (сітка фільтра торкається поверхні води).

4. Закрити кришку френч-преса.

5. Френч-пресс готовий до подачі.

 

Недосвідченому гостю потрібно пояснити: «Через кілька хвилин посуньте поршень вниз і налийте каву або чай в чашку».

 

Рецепти:

Пунш  - це напій, за основу якого береться чай, або молоко (рідше), куди і додаються різні фрукти і ягоди. До складу пуншей можуть входити також соки, сиропи, яйця і прянощі. Цей напій п'ють як в холодному, так верб гарячому вигляді.

 

Холодний малиновий пунш.

Для приготування пуншу краще взяти високий келих, де буде зручно перемішати 30 г малинового сиропу, 100 г холодного (краще міцного) чаю і 20г молока.

 

Гарячий лимонний пунш.

Змішуються у високій склянці по 20 г лимонного сиропу і лимонного соку, 10 г ванільного сиропу і 100 г гарячого чаю.

 

Англійська пунш.

Змішують в гарячому келиху 120 г міцного (гарячого) чаю з 4С лимонного соку і 30 г малинового соку.

 

Російський гарячий пунш.

Змішати по 20 г ванільного сиропу і лимонного соку, додати 110г гарячого чаю і покласти гвоздику і корицю. Після, напою дають настоятися п'ять або десять хвилин.Зверху кладе скибочка лимона.

 

Чай холодний з лимоном

- Міцного чаю - 0.5 л - лимона - 4 скибочки - цукор - газованої води - 0.5л - мед.

Скибочки лимона залити кип'яченою водою з цукром і заморозити у формочках в морозильній камері. Міцний чай охолодити, додати мед. При подачі в кожну склянку покласти лимонний лід, налити приготований холодний чай і доповнити газованою водою. До чаю подати сухе печиво. Замість лимона можна заморозити інші ягоди або фрукти.

 

Індійський чай, zamorozhennиy

- Води - 300 - 350 мл - чаю - 3 чайні ложки - лід - цукор - лимон -1.

Заварити чай звичайним способом, витримавши протягом 5 хв. Потім в посуд ємністю 0,5 л покласти кілька кубиків льоду і вилити весь чай з чайника. Додати цукор і лимон, нарізаний часточками або сік цілого лимона, який вичавити прямо в чай. Напій накрити серветкою на 3 - 4 хв, а потім пити дуже маленькими ковтками.

 

Чай традиційний російський

- Сухого чорного чаю -1-2 чайні ложки - окропу -1 стакан.

Чистий заварний чайник злегка сполоснути окропом і трохи підсушити. Покласти чай, залити окропом, накрити серветкою і помістити на самовар на 5 хв. Можна в чайник покласти шматочок цукру. Це сприяє кращому развариванию чаїнок і віддачі ними своїх екстрактивних речовин. Коли чай настоїться, налити його в чашки і розбавити окропом з самовара. Правильно заварений чай утворює на поверхні піну, яку в жодному разі не можна знімати. Чай, заварений російським способом, п'ють з медом, варенням, цукром, молоком, вершками, лимоном.

 

Чай охолоджений з фруктовим або ягідним соком

- Сухого чаю -1 чайна ложка - цукру - 20 г - фруктового або ягідного соку - 50 мл - льоду - 20 г - скибочку лимона або апельсина.

Приготувати і охолодити чай, додати фруктовий або ягідний сік і розмішати. Подати чай у склянках або чашках, поклавши скибочку лимона або апельсина. В чай можна додати харчовий лід.

 

Чай по-татарски

- Чай - 5-6г - вода -100 мл - молоко - 100мл - масло вершкове -1/2 ч. Л. - Сіль - за смаком.

Пресований чай кладуть в киплячу воду і відразу вливають молоко. Кип'ятять, помішуючи, 5-6 хв. Потім додають за смаком сіль, чай розливають в піали і кладуть вершкове масло.