Інформація
Пошук

Кава розчинна суха

Кава розчинна суха

З смажених зерен кавового дерева, готують напій - кава. Кава містить кофеїн, який надає стимулюючу дію.

У 1899 році швейцарський хімік Макс Моргенталлер створив розчинна кава . Розчинна кава увійшов в ужиток в 40-x роках XX століття.

Потрібно відзначити, що зовсім небагато регулярно п'ють саме справжню каву в зернах. Більшість воліє його розчинний аналог.

Його швидше і простіше готувати, але за смаковими якостями розчинна кава сильно поступається справжньому. Крім того, доведено, що в ньому міститься більша кількість кофеїну. З цієї причини, краще вживати каву в зернах, він корисніше і смачніше.

Головною дійовою речовиною, що містяться в каві , є кофеїн. Даний алкалоїд також міститься в листі чаю, насінні кави і горіхах кола.

Доведено, що кофеїн робить досить сильний збудливий вплив на центральну нервову систему. Його прийнято використовувати як стимулятора. Кофеїн призводить до посилення процесів збудження в корі головного мозку. Він здатний підвищувати рухову активність, розумову і фізичну працездатність. Кофеїн в потрібних дозах може знімати втому і сонливість. Але його передозування може сприяти виснаження нервових клітин.