Інформація
Пошук

Рецепти приготування кави у різних народів

Кава по-турецьки

 

Інгредієнти:

  • Кава (мелений) - 1 ч. Ложка
  • Цукор - 1 ч. Ложка
  • Вода - 1 чашка
  • Сіль

     У джезву всипати змелений в пил кава, цукор і трішки солі, перемішати, залити холодною водою, знову перемішати і поставити на повільний вогонь, а ще краще - на розпечений морський пісок. Коли густа піна почне підніматися, джезву зняти з вогню, покласти невеликий шматочок льоду, дати настоятися 1-2 хв. За традицією, з справжньої кави спочатку необхідно зняти чайною ложкою піну, потім налити його в чашку, а зверху покласти чайну ложечку заздалегідь знятої піни.

 

Кава більш ірландців

 

Інгредієнти:

  • Готовий чорна кава - 100 мл
  • Цукор - 1,5-3 ч. Ложки
  • Горілка - 2-3 ч. Ложки

     Перемішати всі компоненти. Деякі рецепти кави по-ірландськи пропонують перед вживанням додавати трохи вершків або сметани за смаком.

 

Кава по-польськи

 

Інгредієнти:

  • Кава (мелений) - 1 ч. Ложка
  • Вода - 100 мл

     Кава по-польськи не варять. Кава засипають в нагріту чашку, заливають окропом і перемішують. Деякі рецепти кави по-польськи наказують після появи пінки закрити чашку блюдцем і дати кави настоятися близько 7 хвилин.

 

Кава по-італійськи

 

Інгредієнти:

  • Кава (мелений) - 1 ч. Ложка
  • Молоко - 100 мл

     Кава залити молоком і довести до кипіння, але кипіння не допускати. Цукор або спеції при варінні додавати не можна.

 

 

Кава по-російськи

 

Інгредієнти:

  • Кава (мелена) - 2 ч. Ложки
  • Вода - 200 мл
  • Цукор - 2-4 ч. Ложки

     Довести воду до кипіння і всипати цукор. Після розчинення цукру всипати мелену каву. Потім довести до кипіння, але не кип'ятити. Не забудьте дати кави настоятися протягом приблизно 8 хвилин. Деякі рецепти кави пропонують подавати до кави додатково цукор і молоко.

 

Кава по-кеннійскі

 

Інгредієнти:

  • Кава (мелений) - 1 ст. ложка
  • Вода - 100 мл
  • Кайенскийперець (гострий) - на кінчику ножа
  • Цукор, спеції - за смаком

    Кава і цукор залити водою і додати за смаком приправи, наприклад аніс, кардамон або запашний перець. Додавання ж кайенского перцю є обов'язковим, при цьому важливо не помилитися з дозуванням. Оптимальним буде зазначена кількість, однак любителі гострого можуть дещо збільшити цю кількість. Напій зварити в турці стандартним способом: поставити турку на невелике полум'я, а після того як підніметься піна, зняти. Перемішати і знову нагріти до кипіння, але на цей раз не чіпати кави. Повторити процедуру втретє, після чого кава буде готовий.

 

Кава по-єгипетські

 

Інгредієнти:

  • Мелена кава - 1 ст. ложка
  • Вода - 125 мл

     У киплячу воду всипати мелену каву, довести до кипіння, піну злити в чашки. Виконати так три рази. Після чого каву разом з осадом розлити в чашки і відразу ж подати до столу. При бажанні можна додати цукор.

 

Кава по-румунськи

 

Інгредієнти:

  • Кава (дрібно змелений) - 1 ч. Ложка
  • Цукрова пудра - 1 ч. Ложка
  • Какао - 1/2 ч. ложки
  • Вода - 1 чашка
  • Ванільний цукор

     Перемішати кави, цукрову пудру і какао. Всипати суміш у воду, нагріти, не доводячи до кипіння, зняти з вогню і всипати дрібку ванільного цукру.

 

Кава по-арабськи

 

Інгредієнти:

  • Кава (мелений) - 2-4 ч. Ложки
  • Вода - 2 стакана
  • Цукор - 4 ч. Ложки

     Всипати цукор в кавник або турку, поставити на вогонь. Коли цукор почне карамелізований (при цьому він стає коричневого кольору), влити воду і довести до кипіння. Зняти з вогню, засипати каву і знову довести до кипіння.

 

Кава по-мексиканськи

 

Інгредієнти:

  • Кава (міцний чорний) - 2 склянки
  • Сахар - 2 ст. ложки
  • Корица (молотая) - 1/2 ч. ложки
  • Мускатний горіх (тертий) - 1 щіпка
  • Шоколадний сироп - 2 ст. ложки
  • Вершки (збиті) - 1/2 склянки

     Змішати шоколадний сироп, вершки, корицю, цукор і мускатний горіх. Влити в отриману суміш кави і ретельно перемішати. Розлити по чашках. Прикрасити збитими вершками і корицею.

 

Кава по-ямайськи

 

Інгредієнти:

  • Кава (міцний чорний) - 3 склянки
  • Апельсин (тонкими кружечками) - 1 шт.
  • Лимон (тонкими кружечками) - 1/2 шт.
  • Ром - 3 ст. ложки
  • Цукрова пудра - 1/3 склянки

     Покласти апельсин і лимон в сотейник, залити каву і поставити на вогонь. Коли суміш почне закипати влити в неї ром, всипати цукрову пудру і перемішати. Як тільки цукор розчиниться відразу ж зняти з плити. Поки кава не охолов, розлити його по скляних келихах або чашках і прикрасити шматочками лимона.